om History

läs mer om Historys bandmedlemmar

thomas

Thomas är en hårtslående trummis med influencer från band som KISS, Bon Jovi, Def Leppard mm. Han pratar mycket om Tico Torres.

 

Thomas gillar att spela trioler och är en perfektionist när det gäller soundet och inspelning av trummor.

"Det ska spelas in live och det ska svänga" säger Thomas.

Han gillar inte programmering av trummor men kan sträcka sig till editering.

 

Thomas har även provat på att spela andra musikstilar men har nu hittat hem till den musikstil och sound han älskar, -80 talet.

Thomas är bandets ”djupa basröst” när det behövs.

våra sociala medier

peder

Peder är en sångare som älskar att stå på scen och underhålla folk. Har en lång erfarenhet som sångare i coverband men har precis som övriga i History en förkärlek till 80-talet.

 

Trots att han är yngst i bandet är han den enda som har sett Def Leppard live till dom andra medlemmarnas förtret.

Han är bandets spelevink men ändå väldigt seriös när det är allvar. Titta på videon till Kom Hem där Peder får spela ut sitt register av humor.

 

Peder älskar att jobba med sång och hitta nya spännande stämmor men måste ibland bromsas av dom andra.

våra sociala medier

håkan

Håkan är bandets musikaliska motor när det gäller att hitta på nya arrangemang till gamla svenska låtar. 

Han har en gedigen erfarenhet från turnerande under 80-talet då han med blont långt hår spelade gitarr under ”pudelrockens” tid. Han har även spelat in i berömda Abbey Road-studion i London.

 

Håkan har spelat i olika band under hela sitt vuxna liv och jobbar idag som musiklärare. 

 

Han gillar inte att synas så mycket men älskar att spela och då får man stå ut med att synas. Han är den i bandet som även lyssnar på lite ”smalare” musik men älskar band från 80-talet som Def Leppard, Journey, Aerosmith mm.

våra sociala medier

peter

Peter är den som har varit med längst och spelade ute redan 1977. Han har fått uppleva att spela en hel del i svenska folkparker innan dom började försvinna.

 I slutet av 80-talet jobbade han ett tag som ljudtekniker.

 

Peter tycker att 80-talet är den bästa tiden när det gäller melodiös hårdrock. Han lyssnar på  band som Bon Jovi , KISS, Def Leppard, Dokken, Queen mm. Han påpekar alltid att det finns så sjukt många bra svenska rockband som tyvärr är underskattade, men väldigt bra. Han skryter alltid om att han har sett Sweet live på Gröna Lund när dom var som bäst.

 

Peter är bandets organisatör och sköter marknadsföring och det tekniska tillsammans med Thomas när det gäller inspelning. Han är väldigt nyfiken och vill lära sig allt inom modern inspelningsteknik.

våra sociala medier

följ oss på våra sociala medier